Zupa z cukinii, pora i kalafiora

4.5 (142 ocen)

  • 5 min

Lubię proste i szybkie w przygotowaniu zupy i ta jest właśnie i szybka i prosta i przesmaczna a do tego aromatycznie pachnie:)

  • 5 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1 mały por
    4 różyczki kalafiora
    1 ugotowana marchewka
    1 ½ l rosołu
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    tłuszcz do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z cukinii, pora i kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy w plasterki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Por kroimy w plasterki, marchewkę w kostkę.
  • 2. Do gorącego rosołu wrzucamy kalafior, cukinię i por i gotujemy chwilę (aż kalafior będzie miękki).
  • 3. Dodajemy marchewkę i całość delikatnie rozcieramy blenderem. Śmietanę łączymy z odrobiną gorącej zupy, zaciągamy zupę i jeszcze chwilę gotujemy. Dodajemy pietruszkę.
  • 4. Podajemy z dowolnym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować