Zupa z boczniaków

0 (0 ocen)

  • 40 min

Rozgrzewająca zupa idealna na jesienno-zimowe dni. Przygotowuje się ją bardzo szybko ,smakuje wyśmienicie.

  • 40 min

Składniki:


  • 250 g boczniaków
    puszka krojonych pomidorów z zalewą
    2 marchewki
    pietruszka
    mały seler
    4 średniej wielkości ziemniaki
    cebula
    łyżka masła
    1,25 ml bulionu warzywnego
    ziele angielskie
    liść laurowy
    natka pietruszki
    sól ,pieprz

Zupa z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ,pietruszkę ,seler ,cebulę i ziemniaki pokroiłem w kostkę ,podsmażyłem na maśle zalałem bulionem. Dodałem ziele angielskie ,liść laurowy ,sól ,pieprz ,doprowadziłem do wrzenia i dodałem pomidory wraz z zalewą. Grzyby opłukałem ,pokroiłem w kostkę i dodałem do zupy. Gotowałem do miękkości warzyw ,doprawiłem do smaku pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy