zupa z grzybow leśnych i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybka i łatwa zupa grzybowa

  • 40 min

Składniki:

  • ok. 500 g pieczarek,
    pół szklanki suszonych grzybów namoczonych przez noc,
    około pół szklanki śmietanki 18% plus łyżka maki
    cebula,
    2 ząbki czosnku,
    około 6 szklanek domowego bulionu,
    sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, natka pietruszki

Zupa z grzybow leśnych i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na maśle z drobno pokrojoną cebulą i czosnkiem, pod koniec dodać namoczone i odciśnięte grzyby. Zalać wszystko bulionem, przyprawić i gotować około pól godziny. Na koniec zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietanką. Posypać natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy