ZUPA Z DYNI Z POMARANCZĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa typowo jesienna. Nie wyobrażam tej pory roku bez przygotowania takiej zupy

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg miąższu dyni
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    3 szklanki gorącego bulionu warzywnego
    olej kokosowy do smażenia
    3 pomarańcze
    sól,pieprz, mielony imbir

Zupa z dyni z pomaranczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju kokosowym zrumieniamy cebulę i czosnek. Dokładamy dynię pokrojoną w kostkę, cząstki pomarańczy, dolewamy bulion, gotujemy pod przykryciem ok 20 minut. Po tym czasie blenderujemy, doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Podajemy z pestkami dyni, oprószamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy