Zupa z dyni po bawarsku

4.5 (149 ocen)

  • Dla 6 osób

Ktokolwiek ją jadł nie odgadł jej głównego składnika, ale zapewniam, że jest pyszna i również bardzo smakowała częstowanym. Jakież było ich zdziwienie, kiedy dowiadywali się, że to zupa dyniowa;-)

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1,5 kg dyni pokrojonej w kostkę,
    2 litry bulionu,
    2 cebule pokrojone w kostkę,
    chlust oliwy z oliwek,
    2-3 łyżki śmietany 18% tł.(można więcej),
    1 paczka mrożonego groszku,
    1 papryka czerwona pokrojona w drobną kostkę,
    Kilka kropel tabasco, sól, pieprz,
    Kilka suszonych grzybków + 1 liść laurowy,
    1 ostra papryczka chilli,
    1 łyżka masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa z dyni

Zupa z dyni po bawarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z dyni po bawarsku 1. Podsmażyć na oliwie cebulę, dodać dynię i chwilę dusić razem. Zalać bulionem, dodać grzybki i liść laurowy,ostrą papryczkę chilli i gotować 20 minut. Następnie wyjąć listki i wszystko zmiksować, dodać groszek i paprykę, gotować 10 minut. Doprawić tabasco i innymi przyprawami. Na koniec dodać masło i dolać śmietanę.
  • 2.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować