Zupa z fasolką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Prosta i smaczna,

  • 40 min

Składniki:

  • ziarna świeżej fasoli 2 szkl kopiaste
    ziemniaki 6 szt
    wędlina cienka ok 30 dag
    marchew 2 szt
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    por 1/2 szt
    mąka 1 łyżka
    sól
    pieprz

Zupa z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę i opłukać. Zalać ok 2 1/2 litra wody i postawić do gotowania. Posolić i dodać obrany por. Gdy zacznie się gotować dodać fasolkę i pokrojoną wędlinę.

    Gotować do miękkości i na koniec dodać opłukaną i pokrojoną natkę pietruszki.

    Zupę można zagęścić mąką rozmieszaną z wodą i poprawić przyprawami.

    Można doprawić przyprawą uniwersalną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy