Zupa z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Łatwa do zrobienia

Składniki:

  • 30 dag fasolki szparagowej
    5 ziemniaków
    2 marchewki
    1,5 litra bulionu drobiowo-wołowego
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 żółtka
    sól, pieprz do smaku

Zupa z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obieramy i kroimy w 3 cm kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości. Żółtka mieszamy z wodą i kilkoma łyżkami zupy. Żółtkami zagęszczamy zupę. Doprawiamy sola i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy