Zupa z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis znaleziony w Tele Tygodniu (mój jest jego modyfikacją)

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 8 szklanek domowego bulionu drobiowego,
    450 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona),
    100 g szynki (opcjonalnie),
    kilka małych ziemniaków,
    2 marchewki,
    cebula,
    mały por (zielona część),
    pół małej cukinii (opcjonalnie),
    2 ząbki czosnku,
    sól, pieprz, koperek, natka pietruszki

Zupa z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Pozostałe warzywa (oprócz fasolki) obrać, pokroić na małe kawałki. Jarzyny przesmażyć na oliwie, aż zmienią kolor, zalać je domowym bulionem i wrzucić fasolkę. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną i przesmażoną wcześniej szynkę. Doprawić i posypać ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy