Zupa z fasolki szparagowej po generalsku

0 (0 ocen)

polecam zupę z fasolki szparagowej, kalafiora, makaronu.....

Składniki:

  • · wywar z kurczaka 1,5 L
    · fasolka szparagowa 45 dag
    · kalafior 20 dag
    · makaron rurki 10 dag
    · szynka wieprzowa 10 dag
    · śmietana 18 proc 2/3 szkl
    · żółtka 2 szt
    · sól
    · czarny pieprz mielony
    · natka pietruszki
    · przyprawa do zup i potraw w płynie

Zupa z fasolki szparagowej po generalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, dodać opłukany i rozdrobniony kalafior oraz makaron, ugotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w paseczki wędlinę i śmietanę. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy