Zupa z kiszonych ogórków

4.5 (176 ocen)

  • 50 min

Smaczna i prosta.

  • 50 min

Składniki:

  • -1/2 kg pokrojonych żeberek
    -6 ziemniaków
    -1 duża marchew
    -7 dużych ogórków kiszonych
    -1 duża cebula
    -vegeta-w ilości wedle uznania,
    -ziele angielskie i liście laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kiszonych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 litrowy garnek napełniamy wodą, wrzucamy przyprawy i gotujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć wrzucamy żeberka i gotujemy ok 10 minut. Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew. Cebulę kroimy w plastry i dodajemy do całości. Wszystko gotujemy ok 25 minut-gdy warzywa będą miękkie. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Możemy sprawdzić, czy nie należy jeszcze doprawić zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować