Zupa z jogurtem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam troje dzieci i dbam, by zdrowo się odżywiały. Dużo czasu spędzam w kuchni. Gotuję z pasją.

Składniki:

  • ● 25 dag szpinaku
    ● 0,5 l bulionu z kury
    ● pół cebuli
    ● łyżka masła
    ● sól, pieprz
    ● 250 ml jogurtu naturalnego
    ● łyżka mąki
    ● 2 żółtka
    ● 2 łyżeczki soku z cytryny

Zupa z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przebrany i oczyszczony szpinak gotujemy w bulionie. Odcedzamy, odciskamy i drobno siekamy.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle. Zalewamy bulionem, dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut.
  • 3. Pozostałe składniki ucieramy na gładką masę, przecieramy przez sito i łączymy z zupą. Gotujemy 10 minut na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy