Zupa z jabłek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Zupa jabłkowa smaczna, aromatyczna rozgrzewająca.Jej wygląd może mylić, ale smak zniewala.Gdy ją przygotujesz to w smaku się rozkoszujesz.Delikatna z nutą pikanterii, głód zaspokoi.Będzie idealna w zwykły dzień jak i w czasie Świąt

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa gulaszowego
    6-7 dużych jabłek
    400ml cydru lub soku jabłkowego 100%
    woda
    olej
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne
    majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę.
    Przesmażamy na oleju.
    Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą
    tak aby je przykryć.
    Dwa jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
    Dokładamy do mięsa.
    Dusimy na pół miękko.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Wlewamy cydr/sok oraz jabłka umyte, obrane i pokrojone na ćwiartki.
    Dusimy do miękkości.
    W między czasie doprawiamy do smaku majerankiem i pieprzem cayenne.
    Podajemy na ciepło.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować