Zupa z marynowanych pieczarek

4.49 (202 ocen)

  • 60 min

Przepis dostałam od znajomej, moja 3 letnia córeczka nie jada grzybów ale tą zupkę bardzo chętnie zjada.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 skrzydełka z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 liście młodego selera
    pół pora
    4 duże ziemniaki
    mały słoiczek pieczarek marynowanych
    serek topiony pieczarkowy
    pęczek świeżej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    maggi
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Zupa z marynowanych pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z warzyw (marchewki, pietruszki, pora i liści selera) i skrzydełek ugotować 2,5 litra bulionu. Marchewkę i pietruszkę wyjąć gdy będą miękkie i podusić widelcem, wrzucić z powrotem do zupy. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy. Następnie dodać pieczarki wraz z zalewą oraz rozdrobniony serek topiony. Gotować do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Podawać ze świeżo pokrojoną natką pietruszki.

Porady

W wersji dla mięsożerców można mięso ze skrzydełek oddzielić od kości i dodać do zupy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować