Zupa z młodego szpinaku i rukoli

4.51 (164 ocen)

  • 20 min

Pyszna, zdrowa, lekka zupa. Dodatek jajek i grzanek sprawia, że po jej zjedzeniu poczujemy się syci.

  • 20 min

Składniki:

  • 3-4 porcje

    1 cebula
    1 łyżka masła
    100 g młodego szpinaku
    100 g rukoli
    ½ pęczka botwinki (same liście)
    3 szkl. bulionu z kury lub warzywnego
    natka pietruszki
    3 łyżki śmietany 18%
    3-4 jajka na twardo
    grzanki
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodego szpinaku i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać w półplasterki i poddusić na maśle. Wlać bulion i gotować 5 minut. Wsypać szpinak, rukolę i botwinkę i gotować kolejne 5 minut.
    Zdjąć z palnika, zmiksować, dodać śmietanę, posypać natką pietruszki i wymieszać. Podawać z jajkiem na twardo i grzankami z pszennej bułki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować