Zupa z Młodej Fasolki Szparagowej

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

smaczna i zdrowa

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka lub inne mięsko np. karkówka wieprzowa
    3 lityr wody
    3 marchewki pokrojone w kostkę
    1 duża pietruszka pokrojona w kostkę
    Kawałek selera- pokrojonego w kostkę
    2 cebule
    Fasolka szparagowa pokrojona na kawałki 1 cm/u mnie mrożona 1 torebka sniadaniowa/
    Kilka ziemniaków pokrojonych w kostkę
    1 listek laurowy duży
    3 ziarna ziela ang.
    przyprawa uniwersalna i pieprz kolorowy
    Szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodej fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą, zagotować i zebrać szumowiny.
    Dodać warzywa i przyprawy do smaku.
    Gotować do miękkosci.
    Miękkie mięsko wyjąć, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
    Na koniec zabielić smietaną kremówką i dodać posiekany koperek.

Porady

W sezonie najlepeij użyć świeżej fasolki, zupa zdecydowanie zyska na smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować