Zupa z soczewicy i curry

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo interesująca w smaku zupa. Sycąca ale także orzeźwiająca w smaku. Polecam:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czerwona soczewica: 20 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - curry w proszku: 1 łyżeczka
    - sok pomarańczowy: 1 szklanka
    - bulion (ja dałam po prostu resztę rosołu): 3 szklanki
    - sól, pieprz (do smaku): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soczewicy i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. soczewicę zalewamy wodę (ma lekko przykrywać) i gotujemy 10 min. Kroimy cebulę i smażymy na oleju. Dodajemy do soczewicy. A następnie curry, sok i bulion. Całość gotujemy na wolnym ogniu tak by zupa przeszła (około 15 minut). Podajemy z bagietką posmarowaną masłem. Pycha:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Indyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować