Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym

4.5 (149 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna rozgrzewająca zupa

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - cebula: 2 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - chili suszone małe: 2 sztuki
    - oliwa: 2 łyżki
    - bulion warzywny: 800 mililitrów
    - puszka pomidorów pelati: 1 sztuka
    - kapusta biała poszatkowana: 200 gramów
    - mleczko kokosowe: 1 puszka
    - dymka: 2 sztuki
    - kmin rzymski: 2 szczypty
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
    - soczewica czerwona: 150 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa soczewicowa 1. Cebulę i marchewkę obrać i pokroić drobno. Chili rozkruszyć ( u mnie takie malutki papryczki ) . Olej wlać do garnka i podsmażyć na nim cebulę, marchewkę i chili. Dodać soczewicę, bulion, pomidory zamieszać i przykryć i na małym ogniu niech się gotuję przez 30 minut. W tym czasie kapustę oczyścić, umyć i drobniutko pokroić. Kapustę, skruszone chili i mleczko dodać do zupy wymieszać i gotować ok. 20 minut, aż soczewica i kapusta będą miękkie. Doprawić całość przyprawami wg smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować