Zupa z soczewicy z nutą indyjską

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa jest moim autorskim przepisem wymyślonym podczas diety. Jest pożywna, mało kaloryczna i aromatycza

  • 30 min

Składniki:

  • 1 l bulionu
    200 g soczewicy czerwonej
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    Sól
    2 marchewki
    przecier pomidorowy
    curry- przyprawa
    imbir- przyprawa
    kurkuma mielona
    papryka ostra

Zupa z soczewicy z nutą indyjską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa z soczewicy 1. Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić wraz z rozdrobnionym czosnkiem na odrobinie oliwy z oliwek, zasypać curry, kurkumą, solą, a następnie chwilę poddusić. Do gotującego się bulionu wrzucić cebulę oraz pokrojoną w drobną kostkę marchewkę, po chwili dodać soczewicę i gotować na średnim ogniu ok.20 minut, na koniec dodać przecier i przyprawić papryką oraz curry. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy