Zupa z soczewicą i kukurydzą

4.5 (179 ocen)

Kolorowa i smaczna zupa na bazie soczewicy i kukurydzy z dodatkiem papryki. Zupa jest oczywiście niskokaloryczna:)

Składniki:

  • 70 g czerwonej soczewicy
    2 marchewki -180 g
    1 pietruszka- 40 g
    1 czerwona papryka- 90 g
    2 kolby kukurydzy- 150 g
    ½ cebuli
    1 łyżeczka oleju kokosowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1250 ml wody
    Sól
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z soczewicą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0isi0nr 1. Cebulę opalić. Marchewkę i pietruszkę obrać. Pokroić w cienkie krążki. W garnku rozgrzać olej i wrzucić warzywa korzeniowe. Zeszklić je delikatnie i dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Razem podsmażyć 2 minuty i zalać wodą. Zagotować. Wrzucić opaloną cebulę.
  • 2. Z kolb kukurydzy odkroić ziarna i razem z opłukaną soczewicą wrzucić do zupy i gotować do miękkości wszystkich składników. Doprawić do smaku solą. Dodać koncentrat i dobrze go połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować