Zupa z Serków Topionych

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

A dziś na obiad najłatwiejsza i najszybsza zupa na świecie ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kostki rosołowe
    4 marchewki
    4 ziemniaki
    pora (niekoniecznie)
    4 łodyżki lubczyku
    3 serki topione o smaku śmietankowym po 100 g
    kilka kulek pieprzu i ziela angielskiego.
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z serków topionych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotowujemy, dodajemy do niej kostki rosołowe, lubczyk, porę, ziele angielskie i pieprz. Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu.
    Gdy warzywa będą na wpół miękkie dodajemy serek topiony, czekamy chwilę aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku.

Porady

Zupę podaje się z makaronem, lanymi kluskami lub nawet z uszkami. Pasują do niej ziemniaczki (pieczone lub gotowane) okraszone cebulką i boczkiem na osobnym talerzyku. Z doświadczenia wiem, że najlepiej rozpuszczają się te najtańsze serki topione. By zaostrzyć jeszcze smak zupy można dodać łyżkę przecieru pomidorowego i szczyptę kurkumy dla koloru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować