Zupa z wędzonego kurczaka z kaszą

4.49 (182 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam smak wędzonego kurczaka ,a w zupie z kaszą jest dla mnie idealny.

  • 60 min

Składniki:


  • 2 udka wędzone
    100 g kaszy jęczmiennej
    1,5 l bulionu warzywnego
    2 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego
    2 papryczki (całe) chili peperoncini
    2 ząbki czosnku
    biała część pora
    4 średnie marchewki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z wędzonego kurczaka z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka zalewamy bulionem ,gotujemy je na wolnym ogniu przez 30 min od momentu wrzenia. Następnie je wyciągamy ,studzimy ,oddzielamy mięso od kości ,kroimy na mniejsze kawałki ,skórkę w małe paski ,ponownie dodajemy do wywaru wraz z liściem laurowym ,zielem angielskim , papryczkami ,posiekanym czosnkiem ,porem pokrojonym w krążki i marchewką pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa zrobią się al dente ,dodajemy opłukaną kaszę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować