Zupa z zielonych szparag

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupę można ugotować również z białych szparag ......

  • 40 min

Składniki:

  • -50 dkg szparagi zielone,
    -1 litr bulion warzywny,
    -2 sztuki ziemniaki-małe,
    -1 sztuka cebula,
    -śmietana,
    -1 łyżka masło -klarowane,
    -sól,
    -pieprz czarny mielony
    -grzanki

Zupa z zielonych szparag - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Szparagi umyć, cienko obrać jeśli są zdrewniałe końce odkroić.
    -Szparagi pokroić w małe kawałki(2 szparagi ugotować w całości do dekoracji).
    -Ziemniaki obrać, umyć pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle.
    -Ziemniaki, szparagi, cebulę zalać bulionem gotować około 15-20 minut.
    -Wyjąć szparagi które były gotowane w całości, pozostałą zupę zmiksować na gładki krem.
    -Podawać przybrane szparagami w całości,grzankami i łyżką śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy