Zupa ze świeżych borowików

4.5 (196 ocen)

  • 35 min

Uwielbiam zupy z dodatkiem świeżych grzybów a zwłaszcza borowików. Zupa jest sycąca i bardzo aromatyczna.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 małe cebule
    2 łyżki masła
    5 kapeluszy dużych borowików
    3 łyżki grubego makaronu(ja użyłam kolanek)
    Sól, pieprz do smaku
    1/2 szklanki 18% śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżych borowików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć krótko na maśle. Dodać pokrojone w paseczki grzyby, całość dusić około 10 minut, podczas smażenia grzyby mieszać. Następnie zalać 1 litrem gorącej wody, dodać makaron i gotować na małym ogniu do miękkości składników. Zabielić śmietaną. Spożywać tuż po ugotowaniu.

Porady

1.Śmietanę można połączyć z jogurtem naturalnym w proporcjach pół na pół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować