Zupa ziemniaczana kremowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatny krem i smakowite pieczarki dają pyszną i pożywną zupę.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
    3 marchewki
    2 pietruszki
    40 dag pieczarek
    1 duża cebula
    ½ szklanki śmietanki kremowej
    mały pęczek posiekanej natki pietruszki
    olej do smażenia
    przyprawa jarzynka
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ziemniaczana kremowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać. Zagotować 2 l wody, wrzucić pokrojoną marchewkę, pietruszkę, po paru minutach dodać pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości. Odstawić i zmiksować.
  • 2. Pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażyć na oleju, aż będą miękkie.
  • 3. Zmiksowaną zupę podgrzać, dodać przyprawy i chwilę gotować. Dodać śmietankę, natkę pietruszki i podsmażone pieczarki.

Porady

Zupę można podawać również z grzankami, wtedy będzie jeszcze bardziej pożywna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować