Zupa zielona z serkami topionymi

0 (0 ocen)

  • 45 min

wiosenna

  • 45 min

Składniki:

  • pół główki sałaty
    natka z pęczka rzodkiewek
    1 litr rosołu
    2 ziemniaki
    szczypta majeranku
    szczypta bazylii
    3 serki topione kremowe
    grzanki
    bekon

Zupa zielona z serkami topionymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy rosół, dodajemy pokrojony ziemniak i gotujemy ok 15 min, następnie dodajemy umytą sałatę i natkę rzodkiewki, posiekaną drobno. gotujemy ok 10 min i blendujemy całość aż do kremowej konsystencji. dodajemy serki i gotujemy jeszcze aż serki się rozpuszczą. Zupę podajemy z grzankami i chipsem z wysmażonego bekonu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy