Zupka marchwiowo- kalafiorowa z zacierką dla niemowląt po 9 miesiącu

4.5 (200 ocen)

  • 60 min

Kolejna zupka, którą uraczyłam swojego Szkraba :) Pomimo że bez ząbków- poradził sobie z nią wyśmienicie, choć na początku w ogóle nie chciało mu się ruszać buzią ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Na dwa słoiczki (jak na zdjęciu)

    1 duże skrzydełko
    1/3 piersi kurczaka
    1 duża marchewka
    1/3 pietruszki (korzenia)
    1 liść selera
    4 średnie różyczki kalafiora (użyłam własnego, mrożonego)
    3 łyżki makaronu- drobnej zacierki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka marchwiowo- kalafiorowa z zacierką dla niemowląt po 9 miesiącu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa i mięso  blendujemy 1. W rondelku nastawić wodę ze szczyptą soli na makaron, wrzucić na gotującą, zestawić po ok 5 minutach i pozostawić jeszcze w wodzie na kolejne 5. Odcedzić.
    Skrzydełko i pierś dobrze umyć, zalać wodą i gotować ok 45 minut razem z pokrojoną drobniej marchewką, pietruszką, liściem selera oraz kalafiorem. Po tym czasie zestawić, mięsko obrać i wszystko razem zmiksować na gładki krem (chyba że dzieciątko posiada już swoje ząbki, u nas ich na razie nie widać). Dodać odcedzony makaron, wymieszać i przelać do słoiczków. Ostudzone można schować i przechowywać w lodówce do dwóch dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować