Zupka na szybko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moje pasje to chemia, muzyka i gotowanie. Najbliżsi uwielbiają moją kuchnię, dlatego pitraszenie dla nich to podwójna przyjemność.

Składniki:

  • ● 5 dużych marchewek
    ● 2 duże cebule
    ● por
    ● kilka świeżych liści lubczyku lub 1/2 łyżeczki maggi
    ● 1,5 l bulionu
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 2 liście laurowe
    ● kilka ziaren ziela angielskiego
    ● sól, pieprz
    ● oregano
    ● bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupka na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy i myjemy.
    Część kroimy w plasterki,
    a pozostałe w kostkę. Cebule obieramy, pół cebuli kroimy
    w kostkę, a resztę w piórka.
    Pora oczyszczamy, myjemy,
    przekrawamy na pół i kroimy
    w bardzo cienkie paski.
  • 2. Bulion wlewamy do garnka,
    zagotowujemy. Wkładamy pokrojone
    warzywa, dodajemy liście
    laurowe i ziele angielskie.
    Doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem.
  • Zupka na szybko 3. Mięso oprószamy solą i pieprzem,
    wkładamy do wywaru.
    Liście lubczyku opłukujemy
    i osączamy. Połowę siekamy
    i wraz z całymi liśćmi wkładamy
    do zupy. Wsypujemy po
    szczypcie bazylii i oregano.
    Gotujemy, aż warzywa i mięso
    będą miękkie.

Porady

● Zupę możemy podawać z ryżem lub urozmaicić kilkoma drobno pokrojonymi ziemniakami, które gotujemy w zupie z innymi warzywami. ● Mielone możemy zastąpić mięsem z kurczaka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować