Żurek deczko odchudzony

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny żurek nie musi być tłusty:)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 l wywaru / bulionu warzywnego
    ½ l zakwasu na żurek
    Parę suszonych grzybków
    Łyżka zmielonych suszonych grzybów
    2 listki laurowe
    3 ziela angielskie
    2 ząbki czosnku
    Suszona zmielona włoszczyzna ( 2 łyżki)
    Sól do smaku
    Łyżka majeranku
    Kubek kwaśnej śmietany ( 180 ml)
    2 laski chudej drobiowej kiełbasy
    Planta lub olej do podsmażenia kiełbasy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Żurek Żur

Żurek deczko odchudzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żurek 1. Wywar warzywny podgrzewam, dodaję liść laurowy, ziele ang. plasterki czosnku , wsypuję zmielone grzyby oraz włoszczyznę i połamane suszone. Gotuję całość około 25 minut.
  • żurek 2. Po tym czasie wlewam zakwas , dalej gotuję często mieszając aby się nie przypalił.
    Kiełbasę kroję w półplasterki, i podsmażam na patelni. Gotową dodaję do żurku.
  • żurek 3. Śmietanę hartuję gorącym żurkiem i dodaję do całości. Mieszam i gotowe.
    Podaję z ziemniakami i jajkiem na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.39 (233 ocen)

żurek

To może cię zainteresować