A'la 3bit bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rewelacyjnie ciacho polecam

  • 60 min

Składniki:

  • Masa budyniowa:
    -0,5l mleka,
    -margaryna 250g kostka,
    -1/2 szklanki cukru,
    -2łyżki czubate mąki ziemniaczaniej,
    -2łyżki czubate mąki pszennej,
    Masa śmietanowa:
    -750ml śmietany kremówki 30%,
    -3śmietan-fixy,
    -2łyżeczki żelatyny
    Dodatkowo:
    -gotowa masa krówkowa w puszce,
    -500g herbatników,
    -czekolada mleczna lub gorzka(do posypania ciasta)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

A'la 3bit bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 3 bit 1. Masa budyniowa:250 g mleka zagotowujemy.Drugie 250g miksujemy z cukrem i mąką.Gdy mleko sie zagotuje mieszajac dodajemy zmiksowaną mieszaninę całosc mieszamy i gotujemy aż zrobi się gęsta masa.Odstawiamy do ostygnięcia.Miękką margarynę miksujemy i dodajemy zrobiony wczesniej ostygnięty budyń.
    Układamy herbatniki na blaszce mniejszej niż standardowa wtedy ciasto bedzie wyzsze.Herbatniki smarujemy masą krówkową.(Jesli jest twarda podgrzewamy w wodzie.)na masę krówkowa ukladamy herbatniki i masę budyniową oraz znowu herbatniki.Całosc wkladamy do lodowki.
    Masa śmietanowa:
    Mikserem ubijamy smietane.Dodajemy śmietan fixy,cukier i rozpuszczoną żelatynę w odrobinie gorącej wody.Całosc miksujemy na sztywną masę.Nakladamy na herbatniki.Całośc posypujemy startą czekoladą.Najlepiej ciasto smkuje następnego dnia poniewaz herbatniki będą miekkie.Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować