A`la leczo z brzoskwiniami

4.5 (187 ocen)

  • 45 min

Pyszne połączenie papryki,parówek i brzoskwiń,słodko-pikantne,idealne do ryżu lub świeżej bagietki.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 duże cebule
    6-7 dobrych grubych parówek
    4 zielone papryki
    2 żółte papryki
    2 czerwone papryki
    mały słoiczek przecieru pomidorowego
    puszka fasoli czerwonej
    2-3 połówki brzoskwiń z puszki
    ok.1/4-1/2 szkl. zalewy z brzoskwiń
    sól
    pieprz
    chilli
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

A`la leczo z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule pokroić w kostkę,zeszklić na patelni na oleju,dodać parówki pokrojone w półksiężyce.Smażyć razem do lekkiego zrumienienia i przełożyć do garnka.Papryki pokroić w grubą kostkę,dodać do parówek,podlać odrobiną wody i zalewą z brzoskwiń (wg.własnego smaku) i dusić na małym ogniu ok 15min.Następnie dołożyć przecier i brzoskwinie pokrojone w kostkę i dusić jeszcze razem do miękkości ok.15min uważając by warzywa nie rozpadły się.Na końcu wrzucić odcedzoną z zalewy fasolkę,wymieszać i doprawić potrawkę pikantnie..

Porady

Potrawy nie doprawiam cukrem ponieważ sok z brzoskwiń jest wystarczająco słodki. Ilość soku z brzoskwiń i przecieru pomidorowego jaką dodamy do potrawki zależy od.naszego smaku. Zamiast parówek można użyć dobrej,podwędzanej kiełbasy,będzie równie smaczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować