a la' rafaello

4.5 (183 ocen)

bardzo kokosowe ciasto ! polecam !

Składniki:

  • 2 paczki krakersów po 100 g
    masa:
    litr mleka
    5 łyżek mąki ziemniaczanej
    5 łyżek mąki pszennej
    szkl. cukru
    cukier waniliowy
    1 i 1/2 kostki masła
    200 g wiórków kokosowych
    50 g płatków migdałowych
    na posypkę:
    100 g wiórków kokosowych
    2 łyżki masła
    2 łyżki cukru
    cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery

A la' rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W szklance mleka rozmieszać obie mąki , Resztę mleka wlać do garnka i zagotować je z cukrem i cukrem waniliowym później dodac rozmieszaną mąkę ,cały czas mieszając. Ugotowany budyń ostudzić. Masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać zimny budyń , na koniec wsypać wiórki i drobno pokrajane płatki migdałowe. Na spodzie blaszki ułożyć warstwę krakersów , na niej 1/3 masy i tak powtarzać jeszcze dwie warstwy kończąc na masie. Na patelni roztapiamy masło , wsypujemy cukier , cukier waniliowy i wiórki kokosowe , zasmażamy przez kilka minut aż zbrązowieje , po ostudzeniu posypujemy nim wierzch naszego ciasta. Schładzamy przez kilka godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować