A la Rafaello

0 (0 ocen)

Kuleczki bardzo przypominające smak Rafaello przygotowane w domowym zaciszu. Smacznie i tanio.

Składniki:

  • 90 g wiórków kokosowych (50 do masy 40 do obtoczenia)
    90 g czekolady białej
    7 obranych migdałów
    1 łyżeczka oleju kokosowego ( opcjonalnie )

A la rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 50 g wiórków kokosowych z łyżeczką oleju blendujemy na gładką masę. Można dodać trochę wody (ok. 1-2 łyżeczek).
  • 2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Cały czas mieszając, by nie było grudek. Dodajemy do masy kokosowej. Mieszamy i formujemy kulki. Wkładamy do środka migdał i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
    Chłodzimy w lodówce ok. 1 godzinę. Najlepsze są na drugi dzień. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy