Aerobabka

5 (173 ocen)

Babka twarogowo - majonezowa, bardzo pulchna. Nakład pracy przy jej wykonaniu - znikomy.

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
    2/3 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 i 1/2 szklanki cukru
    500 g twarogu półtłustego
    300 ml majonezu 80% tłuszczu
    5 łyżek oleju
    5 jajek
    15 g proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery Majonez

Aerobabka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Aerobabka 1. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Nadal ucierając, dodać kolejno: olej, proszek do pieczenia, twaróg, majonez, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Masę przełożyć do formy (39 x 24) wyścielonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać.
  • Aerobabka 2. Piec 40 min (200 st. C).

Porady

Babkę można oprószyć cukrem pudrem, polać polewą kakaową lub polukrować. Ciasto nadaje się również do przełożenia dżemem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Mąka ziemniaczana Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować