CIASTO AJERKONIAKOWA KANAPKA Z DELICJAMI I POLEWĄ KAKAOWĄ

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

pyszne połączenie puszystego biszkoptu z aksamitną masą

  • 3 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    5 jajek
    1 szklanka mąki
    nie pełna szklanka cukru kryształu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    opakowanie cukru waniliowego

    Masa:
    200 ml śmietany 30%
    2 x śmietan fix ajerkoniak
    opakowanie delicji wiśniowych
    1 łyżka cukru kryształu

    Polewa:
    100 g margaryny
    2 płaskie łyżki kakao
    2 łyżki cukru kryształu
    2 łyżki mleka

    Dekoracja:
    wiórki kokosowe
    pisaki cukrowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ajerkoniakowa kanapka z delicjami i polewą kakaową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy biszkopt: Białka ubić z cukrem na pianę, ubijając dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić, przekroić na pół.
  • 2. Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i śmietan fixem.
  • 3. Jedna połowę biszkoptu smarujemy połowa masy układamy na niej delicje i przykrywamy je pozostałą masą. Kładziemy na wierzch masy pozostałą połowę biszkoptu.
  • 4. Polewa: Wszystkie składniki podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy by się dobrze połączyły ze sobą - nie doprowadzając do zagotowania. Odstawiamy by przestygła ale była jeszcze płynna.
  • tak w całości się prezentuje 5. Polewamy placuszek dokładnie. Wierz dekorujemy według uznania kokosem i pisakami cukrowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować