Ciasto ajerkoniakowa kanapka z delicjami i polewą kakaową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt: Białka ubić z cukrem na pianę, ubijając dodawać żółtka. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej i wymieszać. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić, przekroić na pół.
2.Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i śmietan fixem.
3.Jedna połowę biszkoptu smarujemy połowa masy układamy na niej delicje i przykrywamy je pozostałą masą. Kładziemy na wierzch masy pozostałą połowę biszkoptu.
4.Polewa: Wszystkie składniki podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy by się dobrze połączyły ze sobą - nie doprowadzając do zagotowania. Odstawiamy by przestygła ale była jeszcze płynna.
5.Polewamy placuszek dokładnie. Wierz dekorujemy według uznania kokosem i pisakami cukrowymi.
Komentarze