Ala haluszki z kapustą kiszoną

4.5 (179 ocen)

Jednym słowem duże kluski podane z masełkiem czosnkowym i kapusta kiszoną .

Składniki:

  • jajka 3 szt

    mąka

    sól

    kapusta kiszona ok 1/2 kg

    masło 2 łyżki

    czosnek 2 ząbki

    pieprz młotkowany
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ala haluszki z kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajka - mieszamy je widelcem. Dodajemy mąkę aby powstało dość gęste ciasto, solimy je do smaku. W garnku zagotowujemy wodę, solimy ją . Na wrzątek nakładamy dużą łyżką kluchy. Mieszamy i czekamy aż wypłyną na wierzch. Wyławiamy je łyżką cedzakową i wkładamy do zimnej wody.
  • 2. Kapustę kiszona gotujemy ok 10 min. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy wyciśnięty czosnek i dodajemy osączoną ugotowana kapustę . Podsmażamy chwilę , doprawiając sosem sojowym i pieprzem do smaku. Dodajemy odcedzone kluski - mieszamy razem. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować