1.1. Ciasto: białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem mak, kokos, lekko wymieszać i upiec.
2. Krem: 3 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego mleka dodać wcześniej utarte żółtka z ½ szklanki mleka i 12 dkg mąki ziemniaczanej, oraz cukrem i zagotować jak budyń. Odstawić do ostygnięcia. Następnie utrzeć 2 kostki masła (może być 1 margaryna i 1 masło), dokładnie wymieszać z zimnym budyniem. Gdy masa będzie gotowa to wkrawamy do niej puszkę ananasów w kostkę.
3. Gotową masę wykładamy na upieczone ciasto a na wierzch układami 2 paczki delicji i zalewamy to następnie galaretką.
Porady
Ciasto bez galaretki też jest smaczne i wygląda ładnie, lecz galaretka dodaje takiego uroku i egzotyki :) :P
Komentarze