Ciasto ananasek. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,dodać cukier i ubijać,dodać żółtka.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać do ubitych białek i delikatnie wymieszać.Wyłożyć do torownicy o średnicy 25 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Ananasy odsączyć z zalewy i pokroić na małe kawałki.Na odsączonej zalewie ugotować budyń(około 1 szklanka syropu).Do gorącego budyniu wsypać galaretkę w proszku i dokładnie wymieszać(nie gotować z galaretką).Wystudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę,stopniowo dodawać ostudzony budyń i ucierać.Dodać pokrojone ananasy i wymieszać.
3.Na upieczony biszkopt nakładamy masę i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Komentarze