Czekoladowy biszkopt przełożony kremem ananasowym, dopełniony kokosowym ciastem, a to wszystko subtelnie uwieńczone rodzynkami w czekoladzie... rozkosz dla podniebienia!
Ananasowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*biszkopt:
Z podanych składników pieczemy biszkopt, wystudzony dzielimy na 2 części.
*ciasto kokosowe:
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy cukier i chwilkę miksujemy. Następnie dodajemy kokos, mąkę i proszek i miksujemy chwilkę. Pieczemy ok. 20min w 180st. C. Na złoto. Wystudzić.
*masa:
Z soku odlewamy ok. 150 ml, a resztę zagotować. 150 ml soku wymieszać z żółtkami, mąkami i cukrem. Do gotującego soku wlewamy mieszankę, gotujemy budyń. Studzimy. Masło ucieramy na puch, dodajemy porcjami zimny budyń i miksujemy na gładką masę.
*polewa:
W mleku roztapiamy czekoladę.
UŁOŻENIE:
1. ciemny biszkopt
2. masa posyoana ananasami
3. ciasto kokosowe
4. masa posypana ananasami
5. ciemny biszkopt
6. masa bez ananasów
7. rodzynki
8. czekolada
Komentarze