Ananasowo-kiełbasiane szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jest to danie tanie, smaczne i łatwe do zrobienia.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbaski grillowe: 4 sztuki
    - ananasy z puszki: 1 sztuka
    - pomidory: 2 sztuki
    - wędzonego boczku: 8 plastrów
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - papryka żółta: 1 sztuka
    - masło: 1.5 łyżki

    - cytryny: 2 sztuki
    - listki laurowe pokruszone: 3 sztuki
    - płynny miód: 5 łyżek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ananasowo-kiełbasiane szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cytryny sparzyć, umyć, wycisnąć sok i wymieszać go z miodem i przyprawami.
  • 2. Osączone krążki ananasa oraz oczyszczone papryki pokroić na kawałki.
  • 3. Pomidory umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
  • 4. Kiełbaski i boczek pokroić na kawałki.
  • 5. Włożyć warzywa, kiełbasę oraz boczek do marynaty na 30 minut. Wyjąć, marynatę zachować.
  • 6. Na wykałaczki nabijać kawałki kiełbasy, pomidorów, ananasa, boczku i papryki.
  • Szaszłyki przed upieczeniem 7. Rozpuścić masło, posmarować szaszłyki, ułożyć na grillu i piec 15-20 minut, obracając i smarując marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować