Przekładane andruty,jakie by nie były to zawsze mają wzięcie. Żeby nie było tak samo jak poprzednim razem to do masy dodałam pianki. Wzbogaciły wygląd i przyciągnęły wzrok. Maluchy na pewno nie odmówią takiego smakołyku.
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
2 duże wafle tortowe
200 g masła
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki kakao
100 g czekolady deserowej
1/2 szklanki wody
200 g pełnego mleka w proszku
100 g rodzynek
100 g orzechów włoskich
100 g pianek marshmallows
Andruty z piankami marshmallow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wodę, cukier i masło zagotować, wrzucić połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Zdjąć z ognia, wsypać przez sitko mleko w proszku i kakao. Dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki i posiekane orzechy. Jeden z wafli ułożyć na papierze do pieczenia i podnieść boki papieru (najlepiej zrobić to w jakimś pudełku ze sztywnymi bokami). Kiedy masa wystygnie dodać do niej pianki i wyłożyć na andrut. Przykryć drugim waflem i obciążyć czymś ciężkim na kilka godzin, najlepiej wstawić do lodówki. Kiedy nadzienie stężeje pokroić andrut na kawałki.
Komentarze