Bardzo delikatne pączusie, które robi się błyskawicznie. Są przepyszne- lekkie, puszyste, w chrupiącej warstwie cukru cynamonowego. Pierwsza tura zniknęła podczas pieczenia, dlatego piekłam dwa razy jednego dnia.
15 min
Składniki:
Składniki:
1,5 szklanki mąki
3 jajka
300 g serka homogenizowanego waniliowego
1 opakowanie cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
do obtoczenia:
2 łyżki drobnego cukru
1 łyżeczka cynamonu
dodatkowo:
olej do smażenia
Angielskie pączusie z serka homogenizowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta zmiksować do połączenia składników. W płaskim rondlu (lub głębokiej patelni) rozgrzać tłuszcz. Łyżeczkę do herbaty zamoczyć w oleju i nakładać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażyć obracając, aż będą złote. Cukier wymieszać z cynamonem i obtaczać jeszcze ciepłe pączusie.
Komentarze