angielskie pączusie z serka homogenizowanego

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

Bardzo delikatne pączusie, które robi się błyskawicznie. Są przepyszne- lekkie, puszyste, w chrupiącej warstwie cukru cynamonowego. Pierwsza tura zniknęła podczas pieczenia, dlatego piekłam dwa razy jednego dnia.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 szklanki mąki
    3 jajka
    300 g serka homogenizowanego waniliowego
    1 opakowanie cukru waniliowego
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    do obtoczenia:
    2 łyżki drobnego cukru
    1 łyżeczka cynamonu
    dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Angielskie pączusie z serka homogenizowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta zmiksować do połączenia składników. W płaskim rondlu (lub głębokiej patelni) rozgrzać tłuszcz. Łyżeczkę do herbaty zamoczyć w oleju i nakładać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażyć obracając, aż będą złote. Cukier wymieszać z cynamonem i obtaczać jeszcze ciepłe pączusie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować