Aromatyczna zupa pieczarkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zupa:
Ziemniaki, marchew, cebulę i pieczarki obrać. Ziemniaki i marchew, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce.
Do garnka wrzucić ziemniaki i marchew. Zalać wodą. Gotować na wolnym ogniu. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodać do zupy.
Cebulkę zarumienić na oliwie lekko osolonej. Dodać do zupy.
2.Pulpeciki:
Mięso zmielić. Cebule zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do mięsa wraz z kaszą manną, bułką tartą, solą, pieprzem i vegetą. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować mokrymi rękami małe kuleczki. Umieścić w zupie. Do zupy dodać kostki rosołowe oraz ziele angielskie, sól, pieprz według smaku. Gotować aż pulpeciki wypłyną na wierzch.
Zrobić zaklepkę i dokładnie wymieszać z zupą. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę.
Komentarze