Aromatyczna zupa pieczarkowa z pulpecikami

4.5 (154 ocen)

Zupa bardzo aromatyczna a dzięki drobiowym pulpecikom bardziej sycąca.

Składniki:

  • Zupa:
    - 500 g. pieczarek
    - 2,5 l. wody
    - 2 kostki rosołowe
    - 4 duże ziemniaki
    - 1 marchew
    - 1 cebula
    - 2 łyżki oliwy
    - sól, pieprz do smaku
    - 4 ziela angielskie
    - 1 łyżka kwaśnej śmietany
    - 2 łyżki słodkiej śmietany 12 %
    Pulpeciki:
    - 2 małe filety drobiowe
    - 1 łyżka kaszy manny
    - 1 łyżka bułki tartej
    - 1/2 cebuli
    - 1 łyżeczka soli
    - duża szczypta pieprzu
    - 1 łyżeczka vegety naturalnej
    Zaklepka:
    - 2 płaskie łyżki mąki
    - 5 łyżek wody

Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa Pulpety

Aromatyczna zupa pieczarkowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupa:
    Ziemniaki, marchew, cebulę i pieczarki obrać. Ziemniaki i marchew, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki zetrzeć na tarce.
    Do garnka wrzucić ziemniaki i marchew. Zalać wodą. Gotować na wolnym ogniu. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodać do zupy.
    Cebulkę zarumienić na oliwie lekko osolonej. Dodać do zupy.
  • 2. Pulpeciki:
    Mięso zmielić. Cebule zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać do mięsa wraz z kaszą manną, bułką tartą, solą, pieprzem i vegetą. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować mokrymi rękami małe kuleczki. Umieścić w zupie. Do zupy dodać kostki rosołowe oraz ziele angielskie, sól, pieprz według smaku. Gotować aż pulpeciki wypłyną na wierzch.
    Zrobić zaklepkę i dokładnie wymieszać z zupą. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować