Aromatyczna pierś na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaki myjemy, osuszamy nacinamy tak aby powstała kieszonka . Morele zalewamy wrzątkiem odstawiamy, po namoczeniu odcedzamy i kroimy w paski . Orzechy siekamy prażymy na suchej patelni . Mozzarelle osączamy z zalewy oddzielamy 1/2 kroimy w małą kostkę przekładamy do miseczki dodajemy orzechy , żółty ser , morele , natkę pietruszki śmietanę , czosnek granulowany doprawimy solą i pieprzem mieszamy . Przygotowane piersi napełniamy farszem , obficie oprószamy mąką . Olej rozgrzewamy na patelni przekładamy kieszonki obsmażamy z obu stron na lekko złoty kolor . Po obsmażeniu zalewamy wszystko woda (250 ml ) dodajemy kostkę rosołową dusimy przez około 15 minut co jakiś czas obracając piersi . Przygotowane kieszonki kroimy w poprzek tak aby widoczny był aromatyczny farsz przekładamy na talerz polewamy wytworzonym sosem. SMACZNEGO !
Porady
Śmietanę możemy zastąpić jogurtem naturalnym zaś świeżą pietruszkę zastąpimy mrożoną .
Komentarze