Niezwykle smaczny i doskonale zbilansowany posiłek.Łosoś gotowany na parze z nutą pomarańczy,ryż z bazylią i czerwoną fasolą.Mój pomysł na wykwintny obiad, który przygotujesz w 25 minut.
Aromatyczny ryż i łosoś z nutą pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia przełożyć do parowara,obłożyć plasterkami pomarańczy.Gotować na parze 15 minut.
2.Ryż ugotować w osolonej wodzie według zaleceń producenta (15-20 minut).Wymieszać z czerwoną fasolą i posiekaną bazylią, doprawić pieprzem,ewentualnie solą.
3.Na talerzu ułożyć porcję ryżu z fasolą oraz łososia udekorowanego plasterkami pomarańczy.
4.Uwaga: dla osób,które nie posiadają parowara,bądż garnka do gotowania na parze,proponuje usmażyć łososia na oliwie z dodatkiem masła lub upiec w folii z dodatkiem pomarańczy i ziół.
Komentarze