Arancini z mięsem, grzybami i ruccolą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy.
2.Grzyby moczymy w gorącej wodzie przez około 30 minut. Siekamy.
3.Cebulę kroimy w drobna kostkę. Wrzucamy na rozgrzana patelnię.
4.Dodajemy mięso mielone i grzyby. Solimy. Podsmażamy.
5.Gdy wszystko jest już podsmażone dodajemy świeżą ruccolę. Dokładnie mieszamy, aż do momentu gdy ruccola mniejszy swoją objętość. Gdy farsz jest gotowy pozostawiamy do ostygnięcia.
6.Do ugotowanego ostudzonego ryżu dodajemy jedno jajko i dokładnie mieszamy.
7.Z ryżu lepimy kulki, napełniamy je farszem z ruccoli, grzybów i mięsa. To jest najtrudniejszy etap.
8.Ryżowe kuleczki wkładamy na godzinę do lodówki.
9.Wyciągamy z lodówki. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.
Komentarze