Arbuzowa z fetą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Sałatka jest lekka ... smaczna ... w sam raz na upalny dzień!

  • 10 min

Składniki:

  • - dojrzały arbuz
    - cebula
    - ser feta
    - natka pietruszki
    - cukier puder
    - pieprz
    - sok z cytryny
    - oliwa extra virgine
    + ew. mięta

Arbuzowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cebulę kroimy w piórka.

    Skrapiamy sokiem z cytryny i zasypujemy cukrem pudrem (ok. 2 łyżki ).

    Arbuza i fetę kroimy w kostkę.

    Mieszamy z pokrojoną natką i miętą.

    Dodajemy cebulę razem z sokiem , którym była zalana.

    Zalewamy odrobiną oliwy i pieprzymy.

    * Nie solimy , gdyż feta jest słona!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy