Awokadowa pasta misz-masz

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pasta jest bardzo zdrowa, tylko z naturalnych składników, tzn. bez użycia półproduktów, konserwantów, glutaminianu sodu itp. Dodatkowo za sprawą awokado świetnie wpływa na wygląd skóry :)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - awodado (duże i miękkie): 1 sztuka
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - listki bazylii: 10 sztuk
    - bazylia suszona: 2 łyżeczki
    - czosnek: 1 ząbek
    - cytryna: 0.25 sztuki
    - sól do smaku: 1 szczypta

Awokadowa pasta misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy ze skórki, wydrążamy pestkę i wrzucamy do blendera by zrobić z niego jednolitą masę. Jeśli nie mamy blendera możemy pougniatać je widelcem.
  • 2. Paprykę i pomidora kroimy w drobniuteńką kosteczkę, natkę pietruszki i bazylię siekamy drobniutko lub tak jak ja – wszystko blenderujemy :)
  • 3. Łączymy składniki, wyciskamy ćwiartkę cytryny, rozgniatamy ząbek czosnku, dodajemy suszoną bazylię, mieszamy całość i dosalamy do smaku.
  • 4. Podajemy np. na mini waflach kukurydzianych albo ryżowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy