Pasta jest bardzo zdrowa, tylko z naturalnych składników, tzn. bez użycia półproduktów, konserwantów, glutaminianu sodu itp. Dodatkowo za sprawą awokado świetnie wpływa na wygląd skóry :)
Awokadowa pasta misz-masz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado obieramy ze skórki, wydrążamy pestkę i wrzucamy do blendera by zrobić z niego jednolitą masę. Jeśli nie mamy blendera możemy pougniatać je widelcem.
2.Paprykę i pomidora kroimy w drobniuteńką kosteczkę, natkę pietruszki i bazylię siekamy drobniutko lub tak jak ja – wszystko blenderujemy :)
3.Łączymy składniki, wyciskamy ćwiartkę cytryny, rozgniatamy ząbek czosnku, dodajemy suszoną bazylię, mieszamy całość i dosalamy do smaku.
4.Podajemy np. na mini waflach kukurydzianych albo ryżowych.
Komentarze