Przyprawiona na ostro pasta na kanapki, smakuje najlepiej z ciemnym pieczywem.
10 min
Składniki:
100 g twarogu półtłustego
mała puszka szprotek w oleju (125 g)
2 ogórki w occie
1 mała cebulka cukrowa
kilka piórek szczypiorku
łyżeczka musztardy
opcjonalnie łyżeczka majonezu lub śmietany
sól
czosnek granulowany
pieprz biały
"awanturka" czyli pasta serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szprotki odcedzić z oleju, rozgnieść widelcem razem z serem.
Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do pasty, przyprawić na ostro przyprawami, wymieszać z musztardą, jeśli jest zbyt gęsta dodać troszkę majonezu lub śmietany..
Podawać na ciemnym pieczywie, posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze