Bananowo-daktylowe brownie w wersji light

4.49 (169 ocen)

Rzadko przygotowuję brownie, ale już tak mi się chciało takie ciasta bez kremu i wybór padł na ciacho czekoladowe. Porcja 100 g to 172 kcal, polecam:)

Składniki:

  • 2 banany mocno dojrzałe-210 g
    2 jajka
    40 g suszonych daktyli suszonych
    40 g kakao
    65 g mąki pszennej pełnoziarnistej
    20 ml mleka 0,5%
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    1 łyżeczka stevii
    Forma 21 cm
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Brownie Desery

Bananowo-daktylowe brownie w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-011lmx5 1. Do blendera wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki banany i mocno zmiksować. Dodać daktyle i ponownie miksować, tym razem dłużej ponieważ daktyle są dosyć twarde.
  • image-18pfxt9 2. Do misy miksera wbić jajka, dodać mleko i zmiksować.
  • image-096tew7 3. Następnie dodać zmiksowane owoce i dokładnie wymieszać.
  • image-1lvcnxq 4. Partiami dodać kakao, mąkę oraz kawę ,proszek i wymieszać do połączenia składników. Przelać do formy i piec w 180 około 25-30 minut. Patyczek wbity w ciasto będzie oblepiony ciastem ale to ciasto nie może być surowe. Ostudzić, pokroić na porcje. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować