Delikatne ciasto z dodatkiem bananów. Wprost rozpływa się w ustach. Szybkie, proste w wykonaniu. Moje dzieci je uwielbiają, nic dziwnego, że znika w mgnieniu oka.
60 min
Składniki:
BISZKOPT
*6 jajek
*1szkl.cukru
* 1 szkl.mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżka wody przegotowanej
Ciasto bananowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Robimy biszkopt.
2.Masa Czekoladowa
*Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , z dodatkiem łyżki mleka. Studzimy.
* 250ml.śmietany ubijamy z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru, dodajemy roztopioną czekoladę.
3.Masa jasna
* Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, odstawiamy do lekkiego stężenia.
* resztę śmietany 250ml. miksujemy z 2łyżkami cukru pudru, dodajemy tężejącą galaretkę, mieszamy
4. PRZEŁOŻENIE
*biszkopt dzielimy na dwie części
* na pierwszą część nakładamy masę czekoladową
* na nią nakładamy banany pokrojone w plasterki
* na banany dajemy troszeczkę masy jasnej, tylko, żeby przykryła banany,
*kładziemy drugie ciast biszkoptowe
* na nie masę jasną,
* na koniec wierzch posypujemy startą czekoladą.
Komentarze